Uhapšeni mladići zbog krađa katalizatora iz vozila

U zajedničkim, planskim i koordinisanim aktivnostima policijskih službenika Policijske uprave Banja Luka, ( Sektora kriminalističke policije, Policijske stanice za intervencije, Policijske stanice Banja Luka-Lazarevo, Policijske stanice Banja Luka-Lauš, Policijske stanice Banja Luka-Obilićevo i Policijske stanice Prnjavor), s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ dana 19.06.2017. godine lišeni su
slobode lica M.M.(1994) i N.F.(1996) oba iz Prnjavora.

Naime, lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od februara 2016. godine do 19. juna 2017. godine, na području Banja Luke i Prnjavora, izvršili osamnaest krivičnih djela protiv imovine, Teških krađa i Krađa.

Osumnjičeni su, zajedno dolazili do parkiranih vozila gdje su uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, (najčešće auto-dizalice i specijalnog alata za sječu cijevi raznih legura) djelovali na sastavne dijelove katalizatora instaliranog na vozilu –motoru, te ih u kratkom vremenskom periodu izvlačili ispod vozila, a nakon toga otuđivali i prodavali kao sekundarnu sirovinu putem internet oglasa. Na otuđenim katalizatorima, u zavisnosti od proizvođača i marke vozila, a najčešće su otuđivali sa vozila francuskog proizvođača, (citroen, pežo) nalazila se određena količina plemenitog metala, koji je visoke tržišne cijene u slobodnoj prodaji, čime su pričinili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u Prnjavoru, koje koristi M.M. gdje su pronađeni i oduzeti predmeti ( specijalni navedeni alat za otuđenje katalizatora i drugi alat) koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a takođe saslušan je i veći broj svjedoka.

Nakon završenog ispitivanja, lice N.F. je otpušten na slobodu, a M.M. je predat u nadležnost Sudskoj policiji u Banjoj Luci, a u redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj za počinjena krivična djela.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login