Uhapšen “kralj kokaina” koji je operacijama mijenjao izgled lica

Luiz Carlos da Rocha, poznat i pod nadimkom “Bjeloglavi” uhapšen je u akciji nazvanoj “Spectrum” u gradu Soriso, navodi se u policijskom izvještaju.

Da Rocha je promijenio ime i lični opis kako bi izbjegao policiju i nastavio da se bavi trgovinom drogom.

U policijskoj akciji uhapšen je i čovjek koji je važio za Da Rochinu “desnu ruku”, a tokom akcije, u kojoj je učestvovalo 150 agenata, zaplijenjeni su luksuzni automobili, avioni, farme i druga imovina vrijedna 10 miliona dolara.

Tokom akcije, policija je nosila oružje velikog kalibra, a kada su upali u kuću u kojoj se bjegunac nalazio, agenti su proučavali fotografije sa starim karakteristikama lica Da Roche i aktuelnom fotografijom, na osnovu čega su zaključili da se radi o istoj osobi.

Da Rocha je optužen da je razvio veliku narko mrežu, koja obuhvata proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua, a koja je distribuirala drogu po Južnoj Americi, SAD i Evropi. Optužen je i da je bio jedan od glavnih dobavljača koji vladaju u velikim područjima Sao Paola i Rio de Janeira, te da je tako stekao oko 100 miliona dolara ličnog bogatstva.

Fokus

Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris
%d bloggers like this: