Ubio doktora, pucao na policiju i na kraju počinio samoubistvo

Cjelodnevna drama koja se odvijala u nedjelju u mjestu Barbat na otoku Rabu u Hrvatskoj, završila je s dvoje mrtvih i jednom teško povrijeđenom osobom. Ubica je ubio uglednog psihijatra, a na kraju presudio i sebi. Supruga psihijatra povrijeđena je prilikom bijega od ubice.

Ubijeni liječnik radio je u psihijatrijskoj bolnici Kampor na Rabu, bio je šef za akutna i krizna stanja. S ubicom je, čini se, imao loše susjedske odnose.

– ‘Divan kolega i saradnik. Dugo godina smo radili zajedno i mogu reći sve najljepše o njemu. Strašno je ovo što se dogodilo – rekla je direktorica bolnice u Kamporu Vesna Šendula Jengić za Novi list.

U rapskoj je bolnice radio od sredine devedesetih. Rodom je iz Benkovca, a Medicinski fakultet završio je u Rijeci.

– ‘Fenomenalan kolega, čovjek i prijatelj. Nikad ni sa kim nije bio u konfliktu. Zaprepašteni smo ovim što se dogodilo. Kao kolega je bio moralan i požrtvovan, nastojao je ići na ruku i pacijentima i kolegama. Znam da se često ovako kaže, ali on je doista bio takav čovjek. Za nas je ovo strašno veliki gubitak, ne samo zato što je riječ o velikom stručnjaku, nego i velikom čovjeku -, kazao je zamjenik direktorice bolnice Gordan Bošković.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro stanovnici Barbata čuli su pucnjevu u jednoj od kuća. Ubrzo se otkrilo da je muškarac koji je živio u stanu te kuće, u prizemlju, ubio susjeda s prvog sprata. Supruga žrtve spasila se skokom kroz balkon, ali pala je na kamene ploče i teško je povrijeđena.

Komšije svjedoče da je napadač ispaljivao rafale prema policiji, pa je nekoliko sati bilo nemoguće doći do ubijenog i povrijeđene žene. Na teren su izašle i specijalne jedinice iz Rijeke i Zagreba te su pregovori trajali do večernjih sata kada je napadač počinio samoubistvo raznijevši se bombom.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login