Ubio doktora, pucao na policiju i na kraju počinio samoubistvo

Cjelodnevna drama koja se odvijala u nedjelju u mjestu Barbat na otoku Rabu u Hrvatskoj, završila je s dvoje mrtvih i jednom teško povrijeđenom osobom. Ubica je ubio uglednog psihijatra, a na kraju presudio i sebi. Supruga psihijatra povrijeđena je prilikom bijega od ubice.

Ubijeni liječnik radio je u psihijatrijskoj bolnici Kampor na Rabu, bio je šef za akutna i krizna stanja. S ubicom je, čini se, imao loše susjedske odnose.

– ‘Divan kolega i saradnik. Dugo godina smo radili zajedno i mogu reći sve najljepše o njemu. Strašno je ovo što se dogodilo – rekla je direktorica bolnice u Kamporu Vesna Šendula Jengić za Novi list.

U rapskoj je bolnice radio od sredine devedesetih. Rodom je iz Benkovca, a Medicinski fakultet završio je u Rijeci.

– ‘Fenomenalan kolega, čovjek i prijatelj. Nikad ni sa kim nije bio u konfliktu. Zaprepašteni smo ovim što se dogodilo. Kao kolega je bio moralan i požrtvovan, nastojao je ići na ruku i pacijentima i kolegama. Znam da se često ovako kaže, ali on je doista bio takav čovjek. Za nas je ovo strašno veliki gubitak, ne samo zato što je riječ o velikom stručnjaku, nego i velikom čovjeku -, kazao je zamjenik direktorice bolnice Gordan Bošković.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro stanovnici Barbata čuli su pucnjevu u jednoj od kuća. Ubrzo se otkrilo da je muškarac koji je živio u stanu te kuće, u prizemlju, ubio susjeda s prvog sprata. Supruga žrtve spasila se skokom kroz balkon, ali pala je na kamene ploče i teško je povrijeđena.

Komšije svjedoče da je napadač ispaljivao rafale prema policiji, pa je nekoliko sati bilo nemoguće doći do ubijenog i povrijeđene žene. Na teren su izašle i specijalne jedinice iz Rijeke i Zagreba te su pregovori trajali do večernjih sata kada je napadač počinio samoubistvo raznijevši se bombom.

Avaz

You must be logged in to post a comment Login