U Vrbasu pronađena tijela dvojice mladića

U rijeci Vrbas, nadomak Jajca, danas su pronađena tijela dvojice mladića, a vjeruje se da su u pitanju Nihad Klino i Mehmed Karadža, dvadesetšestogodišnjaci za kojim se tragalo nakon saobraćajne nezgode tokom koje je reno klio upao u rijeku.

“Od jutra je pokrenuta velika akcija potrage, u kojoj je učestvovalo i oko 30 ronilaca na potezu od mjesta slijetanja, pa skoro do same brane. Osim toga, imali smo i timove na vodi. Ronilačka ekipa je prvo pronašla jedno, a potom i drugo tijelo”, naveo je u izjavi za “Nezavisne” Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite. U potrazi su učestvovali pripadnici Federalne uprava civilne zaštite, specijalci MUP SBK, kojima su se pridružile i kolege iz zeničke policije.

Do udesa u kojima su izgubljena tri mlada života došlo je u nedjelju prilikom slijetanja automobila Renault Cilo sa magistralnog puta M-16 u rijeku Vrbas, tačnije na samom početku akumulacionog jezera hidrocentrale “Jajce 2”, u blizini tunela Tuk. Prema riječima svjedoka, automobil je pretekao kamion, a potom sletio u Vrbas.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login