U sudaru automobila i vozila Hitne pomoći poginula jedna osoba

U saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u Banjalučkoj ulici u Bihaću smrtno je stradala jedna osoba.

U sudaru automobila Golf 2 i vozila Hitne službe Doma zdravlja u Cazinu dvije osobe su teže povrijeđene, a jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je jedna osoba smrtno stradala, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao pacijent koji se nalazio u vozilu Hitne pomoći. Pacijent je bio na putu za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubjankić” i već se nalazio u teškom zdravstvenom stanju.

Teške tjelesne povrede zadobio je i medicinski tehničar koji se nalazio uz pacijenta, dok je lakše tjelesne povrede zadobio vozač Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, frontalni sudar s vozilom Hitne pomoći izazvao je jedan od automobila koji se utrkivao na cesti s drugim automobilom.

Iz MUP-a su naveli kako će biti urađena i rekonstrukcija ovog događaja s obzirom na ishod.

Podsjećamo, prije dva dana se u cazinskom naselju dogodila slična nesreća u kojem se vozilo Hitne službe iz bužimskog Doma zdravlja sudarilo s automobilom inozemnih tablica. U toj nesreći također je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri osobe povrijeđene.

RadioS.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login