U subotu prvi “Ćevap fest”u Banjaluci

Prvi Festival banjalučkog ćevapa pod nazivom “Ćevap fest” biće održan u subotu, 13. januara, od 11 časova, najavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjaluci Radojičić je istakao da je ovo jedno od posljednjih dešavanja u 45 dana zimskih događaja.

“Cilj nam je da se ova manifestacija održi kao nešto što treba da promoviše domaći lokalni proizvod i brend. Banjaluka ima potencijal da sa banjalučkim ćevapom napravi manifestaciju koja će biti tradicionalna”, rekao je Radojičić.

U centru grada biće postavljeni posebni šatori, trenutno je svoje učešće najavilo šest roštiljnica koje će banjalučki ćevap prodavati po popularnim cijenama.

“Cilj je da cijela manifestacija bude promocija domaćeg”, kazao je Radojičić i dodao da će u manifestaciji učestvovati mnoge domaće kompanije koje se bave proizvodnjom pića.

U cjelodnevnom zabavnom programu, koji će završiti u 23.30, učestvovaće kulturno-umjetnička društva, tamburaši i mnogi drugi. Banjalučki ćevap, prema riječima Radojičića, prepoznaju i turisti u Banjaluci, a pozvao je građane da posjete ovu manifestaciju.

“Osim toga Banjaluka je pokrenula zaštitu geografskog porijekla i naziva banjalučkog ćevapa”, kazao je on
Nebojša Kuštrinović, promoter “Ćevap festa” rekao je da je banjalučki ćevap gastronomski brend koji zaslužuje više pažnje.

“Siguran sam da ni jedan turista kojih je u proteklim danima bilo mnogo, nije otišao, a da nije probao banjalučki ćevap”, kazao je Kuštrinović i dodao da ko posjeti Banjaluku a ne proba njen ćevap- kao da nije ni bio u gradu na Vrbasu.

Govoreći o banjalučkom ćevapu, Kuštrinović je objasnio da se on ne razlikuje od drugih samo po pločici, nego i po somunu, odnosno lepinjom koja je posebna.

“Pravi se u specijalnim pećima na visokim temperaturama, tijesto je mekano. Naš ćevap najslađe se jede rukama ili čačkalicom”, rekao je Kuštrinović.

Fokus

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila