U Prijedoru održana izložba pasa “Kozara 2017”

Ravnodlaki retriver iz Češke, vlasništvo Sonje Aksmanove, pobjednik je Državne izložbe pasa svih rasa koja je danas u Prijedoru okupila vlasnike 350 pasa, iz 28 zemalja, čak sa tri kontinenta Evrope, Azije i Australije.

Prvoplasirani Ravnodlaki retriver osvojio je najviše simpatija i prema mišljenju sudija, bio je bolji od drugoplasiranog Rodezijskog ridžbeka, vlasnika Adrijane Bečičove iz Slovačke i Border kolija, vlasnika Ksenje Košar iz Hrvatske koji je zauzeo treće mjesto.

Direktor izložbe Mladen Goronjić potvrdio je da je odziv bio veliki, te da su zadovoljni radom sudija i kvalitetom izloženih pasa kako po ljepoti tako i po vještinama kojima su naučeni.

Pored državne izložbe pasa svih rasa, u Prijedoru je održana i memorijalna izložba eks-ju goniča u spomen na preminulog potpresjednika kinološkog saveza RS Vladimira Kovačevića.

Organizatori ove manifestacije bili su Kinološki savez RS u saorganizaciji sa Kinološkim društvom Prijedor, Kangal klub za prostore bivše Jugoslavije i Kinološko društvo “Dub-dog” iz  Dubice.

U okviru ove manifestacije večeras će u Pozorištu Prijedor biti organizovana i izložba literarnih i likovnih radova na temu “Pas, moj prijatelj”, kao i lutkarska predstava “Jedan dan u parku sa psom”.

Centralni dio manifestacije biće održan sutra u Dubici od 9.30 na pomoćnom stadionu FK “Borac”; gdje će biti organizovano više
specijalizovanih izložbi pasa, a svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 21.30 časova.

K.V.

Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris
%d bloggers like this: