U posjetu stižu izviđači iz Koreje

15. februara 2017. godine u zvaničnu posjetu Savezu izviđača u BiH, dolazi četvoročlana delegacija Saveza izviđača Južne Koreje.

Za prezentaciju kandidature i razgovora o daljoj saradnji ova dva Saveza, odabrane su dvije izviđačke organizacije, Prijedor i Zenica.

Cilj ove posjete je uspostavljanje saradnje sa izviđačkom organizacijom u Bosni i Hercegovini, ali i prezentacija kandidature Korejske skautske asocijacije koja se kandidovala za domaćina 25-og World Scout Jamboore (Svjetska izviđačka smotra) koje treba da se održi 2023. godine.

Pored Južne Koreje kandidaturu za održavanje ove prestižne manifestacije, koja po broju učesnika (od 40.000 – 60.000 učesnika iz svih zemalja svijeta) nadvisuje i velika svjetska događanja kao što su Olimpijske igre, Svijetsko prvenstvo u fudbalu i sl., istakla je i Poljska.
Ovaj odabir nije slučajan je ove dvije organizacije u BiH okvirima važe za najaktivnije i najbolje organizovane izviđačke sredine.

Delegacija dolazi u slijedećem sastavu:

– Mr. Richard Kim – Internacionalni sekretar Korejske Skautske asocijacije
– Mr. Alex Choo – član međunarodne komisije Korejske Skautske asocijacije
– Ms. Lisa Kim – član međunarodne komisije Korejske Skautske asocijacije
– Mr. Sonny Kim – predstavnik provincije Jeonllabuk-do, te
– G-din. Nenad Jovanovski – komesar za međunarodnu saradnju Saveza izviđača Srbije.

U cilju stvaranja uslova za ostvarenje što kvalitetnije saradnje sa Korejskim izviđačima, želja nam je u najboljem svijetlu predstaviti izviđačku organizaciju u Prijedoru, Republici Srpskoj, BiH ali i i naš grad Prijedor.

 

PLAN POSJETE IZVIĐAČA KOREJE

PRIJEDOR U 07:00 – Polazak iz Beograda Do – 11:00 – Dolazak u Prijedor 11,00 – 12,00 – Osvježenje, šetnja gradom zgrade Gradske uprave, obilazak sunčanog sata 12,00 – 12,30 – Prijem kod gradonačelnika Grada Prijedor, g-dina Milenka Đakovića 12,30 – 13,30 – Ručak 13,30 – 14,00 – Prezentacija Saveza izviđača BiH, Saveza izviđača Republike Srpske i Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor 14,00 – 15,00 – Prezentacija Saveza izviđača J. Koreje, prezentacija kandidature za 25. Svjetsku izviđačku smotru, te razgovori na temu dalje saradnje.

Prezentacije i razgovori sa delegecijom održat će se u Motelu “Le pont” Prijedor.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login