U Hadžićima kod Prijedora otvoren asfaltni put vrijedan gotovo 80.000 KM

U zaseoku Hadžići kod Prijedora sinoć je svečano otvoren novi put, dugačak tačno 920 metara.

Asfaltnu dionicu koju su gradili vlastitim sredstvima i dobrovoljnim prilozima svečano su na upotrebu predali najmlađi stanovnici Hadžića. Potom su se svi zajedno prošetali novom asfaltnom trakom, a onda se uz muziku i počastili. Cijela priča oko gradnje puta, koji jedino Hadžići nisu imali, a okolni džemati jesu, počela je, kako priča Asim Asko Hadžić, u aprilu ove godine.

– Samo je ovdje u Hadžićima bio makadam, pa smo nekako na moju inicijativu sjeli Dijaz, Zijad i Adis, svi su mještani i svi su Hadžići i dogovorili se da pokrenemo ovu akciju. Planirali smo da put otvorimo krajem sedmog ili početkom ovog mjeseca i evo, uspjeli smo – priča s neskrivenim ponosom ovaj vitalni 82. godišnjak. U gradnju puta utrošeno je oko 80.000 KM, a prema Askinim riječima, u gradnji nisu samo učestvovale džematlije iz Hadžića, već i iz Jakupovića, Kamičana, Kevljana, Kozarca…

Mnogo su pomogli i mještani koji trenutno borave u inostranstvu. Neki od njih sinoć su bili i na svečanom otvaranju puta. Onima koji tu trenutno borave, a riječ o nekih 40-ak porodica, ovaj put znači mnogo, nekima i život, jer je onaj raniji makadamski bio prašnjav, uzak, prepun rupa kojim se za lošeg vremena nije moglo proći.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login