U Gornjim Orlovcima, već tradicionalno, petu godinu za redom, obilježen “Međunarodni dan žena na selu”

Osnovna škola “Petar Kočić”, Područno odjeljenje Gornji Orlovci, već tradicionalno, petu godinu zaredom, obilježava Međunarodni dan žena na selu. Tim povodom, u učenici ove škole svojim majkama, bakam i sestrama pridredili su bogat program pod nazivom „Tebi na dar”.

Recitacijama, dramskim programom i pjesmom mališani su pokazali ljubav i zahvalnost svim dragim pripadnicama ljepšeg pola. Gordana Bosančić, direktor OŠ “Petar Kočić”, rekla je da je ponosna na činjenicu da su oni jedni od rijetkih koji odžavaju ovakve priredbe u područnim školama.

– Mislim da je obilježavanje međunarodnog dana na selu prilagođeno mjestu na kojem se nalazi škola i načinu života koji se ovdje vidi. Iako se naoko može reći da se danas ne razlikuje život žena na selu i gradu, mora se reći da je život na selu teži – napomenule je Bosančićeva.

Ideja o organizovanju 15. oktobra kao Međunarodnog dana žena na selu pokrenuta je na konferenciji UN posvećenoj ženama, u Pekingu 1995. godine. Od tada je ovaj dan posvećen svim ženama svijeta koje žive na selu, a koje čine četvrtinu ukupne populacije, kao i problemima koje taj život sa sobom nosi.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login