U blizini škola i pješačkih prelaza u Prijedoru veće prisustvo poznatog “Pauka”

Sa početkom drugog polugodišta,u blizini škola i pješačkih prelaza red će, kad je riječ o nepropisno parkiranim vozilima, uvoditi specijalno vozilo, dobro poznati „pauk“.

Iz CJB Prijedor poručuju da će strogo biti sankcionisani i svi drugi prekršaji koji na bilo koji način mogu ugroziti bezbjednost učenika.

Kako saznajemo u Auto-moto društvu ( AMD) Prijedor, koje se bavi uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, „pauk“ je zbog leda i minusa trenutno na „čekanju“.

– Nije bezbjedno da radimo, jer zbog vremenskih neprilika, prvenstveno leda i snijega, može doći do oštećenja vozila. To je tek onda problem. No, to ne znači da su oni koji se nepropisno parkiraju, pogotovo u blizini škola, oslobođeni sankcija. Do izlaska „pauka“, tu su nadležne komunalne službe i, podrazumijeva se, Saobraćajna policija po čijem nalogu izlazimo na teren – kaže Mirko Brkić, sekretar AMD Prijedor.

Bahate vozače podsjeća na kazne, pa tako samo premještanje automobila, do dva kilometra, košta 40 maraka. Na to ide i prekrašajna kazna od 20 maraka i to je, po Brkićevim riječima, neka najjeftinija varijanta koju vozači plaćaju ukoliko im se vozilo provoza „paukom“ i  do izmirenja obaveza, parkira u krugu AMD Prijedor.

 

M.Z

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login