Tukli se lopatama, u sukobu učestvovale dvije trudnice

Više osoba zadobilo je teške tjelesne povrede u mjestu Nepeke u Velikoj Kladuši, nakon što su tri osobe napale ukućane porodične kuće 57-godišnjeg G. Š. Kako saznaje Klix.ba u MUP-u USK, vlasnik kuće je prijavio policiji da su sinoć oko 19 sati tri osobe upale u njegovu kuću i fizički nasrnule na njega i ostale ukućane.

Prema riječima Snežane Galić, portparol MUP-a USK, razlog sukoba je činjenica da je ukućanka T. V. (1986.) bila udata za jednog od napadača s kojim ima i trogodišnju djevojčicu. T. V. te je u međuvremenu napustila supruga i odvela dijete udavši se za drugog muškarca u čijoj je kući došlo do sukoba. Bivši muž je, s još dvije osobe, došao po kćerku, a nakon što su upali u kuću G. Š., nastala je tučnjava.

“Koliko je tuča bila brutalna, govori i podatak da su se tukli lopatama te da je u metežu slomljena drška jedne lopate, kojom je navjerovatnije pretučena majka djevojčice. U konačnici, jedan od učesnika tuče je upotrijebio nož i nanio teške tjelesne povrede drugom učesniku koji je zadržan u bolnici”, objasnila je Galić za Klix.ba.

U tuči su učestvovali G. Š. (1960.), A. J. (1982.), K. E. (1980.), Š. E. (1983.), G. H. (1993.), kao i T. V. rođena 1986., D. J. rođena 1999. i N. K. rođena 1967. godine. Kako je istakla Galić, T. V. (1986.) i D. J. (1999.), koje su učestvovale u tuči, bile su trudne.

Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a, u jednom momentu napadači su uspjeli oteti djevojčicu te su požurili do automobila kojim su se dovezli, no vozilo se u međuvremenu pokvarilo, pa nisu mogli pobjeći, nakon čega su ukućani nasrnuli na njih. U tuči je nekoliko osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok su pojedini prošli sa lakšim povredama.

Pojedini učesnici tuče sumnjiče se za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Kako su istakli iz MUP-a, cijeli slučaj je izrazito konfuzan, tako da su na teren i danas izašli istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK kako bi precizno utvrdili šta se sinoć dešavalo u porodičnoj kući Š. G. u mjestu Nepeke u Velikoj Kladuši.

Klix

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login