Treće otvoreno Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru: Pobjednik Sanjin Pehlivanović

U organizaciji Bilijar kluba „Manila“ Prijedor, održano je dvodnevno Treće otvoreno Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru. Naš grad je ugostio evropske i državne prvake u bilijaru, te uspješne takmičare iz regiona.

Nastupila su 32 takmičara, a pobjednik je Sanjin Pehlivanović, četvorostruki juniorski prvak Evrope, treći na svjetskom prvenstvu, pobjednik brojnih evropskih i međunarodnih turnira. U finalu je rezultatom 9:8 bio bolji od Šandora Tota, višestrukog prvaka Evrope i osvajača preko 400 pehara sa rangiranih turnira širom svijeta.
Sanjin Pehlivanović

Pobjednik Sanjin Pehlivanović je iz Sarajeva i tek mu je 15 godina. Na prijedorski turnir je stigao iz Italije, a iz Prijedora je otputovao za Kinu. Treće mjesto na ovom takmičenju podjelili su Ivan Hodžić i Davor Kuruzović, dok je najbolje plasirani Prijedorčanin Luka Jojić zauzeo sedmo mjesto.
Luka Jojić

Dražen Vrhovac, predsjednik Organizacionog odbora Međunarodnog turnira u bilijaru kaže da su od učesnika ovog zahtjevnog takmičenja dobili brojne pohvale za organizaciju, posebno za gostoprimstvo. Zahvalio se gradonačelniku Milenku Đakoviću koji je u klubu „Manila“ prisustvovao takmičenju i na djelu vidio elitu bilijara među kojima i mlade Prijedorčane.

Treće otvoreno Prvenstvo Grada Prijedora u bilijaru bilo je svojevrstan sportski spektakl i izuzetna prilika za promociju sporta u našem gradu, a gosti su obećali ponovni dolazak. Generalni pokrovitelj Prvenstva bio je Grad Prijedor.

M.Bogun

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login