Tokom dana zahlađenje uz obilnije padavine

U BiH jutru suvo, na zapadu oblačno u ostalim predjelima sunčanije. Tokom prijepodneva jača kiša počinje na sjeverozapadu i postepeno se širi ka ostalim predjelima.

Popodne i do večeri jače i obilnije zahvatiće većinu predjela uz nagli pad temperature. Na planinama kiša prelazi u snijeg uz brzo formiranje i porast snježnog pokrivača, a duvaće i jak vjetar pa će biti uslova za pojavu pijavica.

U noći zbog sve hladnijeg vremena susnježica i snijeg će se javiti i ponegdje u nižim predjelima. Vjetar u prvom dijelu dana slab južnih smjerova, u Hercegovini umjeren, a popodne i uveče počeće da duva umjeren do jak sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7°C na zapadu do 17°C na jugu i jugoistoku. Popodne temperatura brzo opada na zapadu, zatim i u ostalim predjelima i uveče će biti znatno hladnije.

U BiH jutro suvo uz sunčane periode i postepeno naoblačenje. Sredinom dana počeće prvo slaba kiša, a popodne padavine jačaju. Jaka kiša padaće tokom večeri i u noći. Zbog zahlađenja tokom noći u okolnim brdskim predjelima kiša će ponegdje preći u susnježicu i vlažan snijeg.

Vjetar u prvom dijelu dana slab južnih smjerova, popodne i uveče umjeren do pojačan sjeverni. Najviša dnevna temperatura oko 10°C. Uz kišu temperatura brzo opada i popodne i uveče će biti hladnije.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana naoblačenje praćeno kišom. U noći na srijedu se očekuje i susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 14°C.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login