Tinejdžer novi vlasnik polovine najvećeg evropskog lanca drogerija

Najveći evropski lanac drogerija dm ima novog suvlasnika. Od prije nekoliko mjeseci, 50 % udjela u kompaniji posjeduje jedan tinejdžer.

Kako prenose njemački mediji, ove navode potvrđuju i izvodi iz sudskog registra.

Ovo nije prvi put da dolazi do interesantnih promjena u vlasništvu kompanije. Prije nekoliko godina, osnivač dm-a Gotz Werner šokirao je svijet kada je objavio kako se svog bogatstva odriče i udio u vlasništvu kompanije poklanja dobrotvornoj fondaciji.

„Svo bogatstvo poklanjam, želim biti slobodan!“ izjavio je tada Werner a svoju odluku da bogatstvo ne ostavi djeci obrazložio je riječima da djeca imaju pravo na dobar start u životu, ali ne i na to da im roditelji osiguraju doživotno blagostanje.

No, posljednja promjena u vlasništvu dokaz je kako ne misle svi jednako i kako je Wernerov potez uistinu jedinstven.

Naime, Günther Lehmann koji je drugi suvlasnik dm-a, prije nekoliko mjeseci svoj je udio od 50 posto u vlasništvu kompanije prepisao na svoga sina. Kako navode njemački mediji, ovaj je potez urađen daleko od očiju javnosti.

Lehmann je biznismen koji je podržavao razvoj kompanije od početka prije svega u vidu finansijskih injekcija. Zauzvrat, dobio je vlasništvo nad polovinom kompanije.

Sada, kao rezultat Lehmannovog poteza, polovina lanca drogerija koji širom Evrope upošljava više od 56.000 ljudi u više od od 3300 trgovina, pripada jednom tinejdžeru.

Na upite njemačkih medija Lehmann ne odgovara a ni ostali rukovodioci u kompaniji nisu željeli komentarisati promjenu u vlasništvu. Kazali su kratko tek da ova promjena neće uticati na poslovnu orijentaciju dm-a.

BiznisInfo

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login