Taksista namamio pa pokušao silovati petnaestogodišnjakinju: Jesi li imala momaka, znaš li kako je to lijepo…

Brčanskoj policiji u subotu je prijavljen pokušaj silovanja 15-godišnje djevojčice i u toku je istraga kojom će se utvrditi navodi prijave..

– Policija Distrikta Brčko 26. avgusta u večernjim satima zaprimila je telefonsku prijavu o pokušaju silovanja. Odmah nakon prijave na mjesto događaja izašla je policija i poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

Nakon prikupljenih informacija o prijavljenoj osobi i oštećenoj, obaviješteno je Tužilaštvo Distrikta Brčko, pod čijim nadzorom i uputama se poduzimaju određene mjere i radnje. Nakon utvrđivanja činjenica bit će podnesen izvještaj tužilaštvu, rekli su nam iz brčanske policije. U međuvremenuu na intrnetu se pojavila online peticija u kojoj građani traže zatvorsku kaznu za silovatelja Mirsada Hodžića zvanog Miko taksista iz Omerbegovaca kod Brčkog. U peticiji, koju je pokrenula majka djevojčice, su objavljeni svi detalji ovog gnusnog čina.

– Moja kćerka je 26. avgusta otišla kod drugarice koja je živi kod stadiona. Sjedili su ispred Aminine kuće kada se začulo lupanje iza zida stadiona. Potom se pojavio Mirsad Hodžić koji ih je pitao da mu pomognu da pridrže cijev za vodu koju treba uvrnuti jer ne može sam. Moja kćerka ustala je da mu pomogne ne pretpostavljajući šta će se desiti.

Dotični ju je uvukao u pomoćnu prostoriju igrališta, podupro je vrata kolicima sa krečom i sa dva kamena i počeo je dirati. “Vidi kako si se razrasla, de skini grudnjak da vidim, ako ti sise stvarno ovako stoje, onda si za je.ati. Sigurno si imala više momaka, znaš kako je to lijepo“, rekao je on mom djetetu – navela je majka u peticiji. Curica je, navela je dalje majka, plakala molila da ju pusti, pokušavala pobjeći , a napadač nije odustajao.

Uspjela je odgurnuti kolica i cigle i pobjeći kod drugarice plačući. Potom je takastista, napisala je majka, zaprijetio djevojčici da će joj se odužiti u gradu, te se djevojčica sada boji i u školu kenuti. – Kada su gada priveli on je rekao da je ona to tražila, i tako se ponašala.

Ispade da je moje dijete njega htjelo napastvovati, a ne on nju. Izjavio je i da je moje dijete nemoralno, da se vucara sa svakim,pa et i on bi!! Da ga hoće Bog kazniti, navela je majka u peticiji.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login