Svijet brašna i tijesta otvoren za sve

Djeca iz predškolskih ustanova, osnovci te studenti Tehnološkog fakulteta iz Bihaća posjetili su u prethodnih nekoliko dana banjalučku mlinsko-pekarsku industriju i preduzeća “Žitopeka” i “Žitoprodukt”. Oni su se, uz pomoć tehnologa, upoznali s kompletnom proizvodnom tehnologijom, preradom žita, proizvodnjom pekarskih proizvoda i mnogim drugim stvarima u vezi s proizvodnjom.

“Smatramo da su ovakve posjete odlična ideja i da treba da ih bude što više, kako bi djeca i studenti osjetili i uvjerili se da postoji zdrava privreda na našim prostorima, koju svi treba da podržavamo”, rekli su iz “Žitopeke” i “Žitoprodukta”, te poručili da oni ostaju otvoreni za sve one koji se žele upoznati s radom u mlinsko-pekarskoj industriji. “Uvijek ćemo rado biti domaćini svim grupama koje žele vidjeti kako to sve izgleda kod nas.

Naša poruka je uvijek glasila da su svi ljudi dobrodošli u naš mlin i industrijsku pekaru”, istakli su, te dodali da inicijative za grupne posjete učestalo dolaze, uglavnom iz vrtića, škola i fakulteta. “Pozitivne vijesti se brzo šire i nama je veoma drago što na kraju jednog takvog dana budemo prezadovoljni provedenim vremenom, a naši gosti budu zadovoljni onim što su vidjeli i upoznali. Cijela priča nosi jednu pozitivnu i zdravu atmosferu, bitnu za naše društvo, privredu i nas same. Promocija domaće privrede na sve načine je i više nego potrebna u našoj zemlji, kao i sama podrška domaćim privrednicima”, zaključili su oni. Podsjećamo, pekara “Žitopeka” ima dugu tradiciju, koja datira iz 1967. godine. “Žitopeka” je danas postala prepoznatljiva kao jedna od najbolje opremljenih pekara u regionu sa svojih 16 proizvodno-prodajnih objekata i s tendencijom daljeg razvoja, širenja asortimana i otvaranja novih rebrendiranih maloprodajnih objekata. Pekara ima organizovanu proizvodnju po pogonima u sedam cjelina.

Tajna uspjeha je u poštovanju tradicije, iskusnim majstorima, kvalitetnom repromaterijalu i savremenoj tehnologiji. Rad pekare “Žitopeka”, pored poštovanja kupaca, koji se uvijek iznova vraćaju, nagrađen je i mnogim priznanjima. Prvi mlin “Žitoprodukta” pokrenut je davne 1948. godine u Banjaluci i kroz kratak period postao sinonim za kvalitet i tradiciju.

Politika firme je da svoje poslovanje bazira isključivo na vrhunskom kvalitetu proizvoda. “Žitoprodukt” raspolaže silosom kapaciteta 15.000 tona, koji je potpuno osposobljen za skladištenje žitarica, a mlinski proizvodi se skladište u silosu za brašno kapaciteta 1.500 tona. Posjeduju industrijski mlin kapaciteta prerade pšenice od 90-100 tona za 24 časa, kao i savršenu organizaciju transporta, uključujući i željeznički saobraćaj. Asortiman čini osam vrsta brašna, tri vrste integralnog brašna i više proizvoda iz kategorije zdrave hrane.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login