Sve više domaćih proizvoda u korpama

U srijedu će biti održana prezentacija na kojoj će Udruženje predstaviti firmama šta im to nudi

Kampanja Kupujmo i koristimo domaće, koju istoimeno Udruženje provodi od 2015. godine, dovela je do povećanja prodaje domaćih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Krajem januara završena je njihova četvrta kampanja, a već su počeli sa pripremama za petu.

Kontinuitet

Naime, u srijedu će u Sarajevu biti održana prezentacija na kojoj će iz ovog Udruženja predstaviti zainteresovanim firmama šta im to nude u narednom periodu, nakon čega će sa onima koji se odluče da im budu partneri u 2017. razmatrati u kojem će smjeru ta komunikacija ovaj put ići.
– Namjera nam je da i u 2017. nastavimo kontinuitet promocije domaćih proizvoda, jer smo do sada primijetili da se svijest ljudi u BiH mijenja. Sama činjenica da se mnogo reklamiramo nešto je što privlači domaće firme, a pogotovo to da su priče u reklamama prilagođene našem narodu koji sve više počinje razmišljati o tome šta znači kupovina domaćih proizvoda. Dobra stvar je što i ekonomski parametri pokazuju da se privreda počinje oporavljati u zadnje dvije godine u BiH. Sigurno smo i mi kroz svoje kampanje dali neki doprinos, kazao nam je predsjednik Udruženja Kupujmo i koristimo domaće Admir Kapo.

Kampanja će i ove godine biti u dva dijela, proljetni i jesenji, a za svaku će biti osmišljen poseban program. Nova stvar je da Udruženje, kako je kazao Kapo, zajedno sa MarketMakers programom koji podržava švicarska vlada posredstvom Ambasade Švicarske u BiH, privodi kraju uspostavu servisa za medije, gdje će moći ponuditi firmama puno više usluga nego što su to do sada imali priliku.

Pozitivne

Lim profi, Prijedor Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris