Sve više domaćih proizvoda u korpama

U srijedu će biti održana prezentacija na kojoj će Udruženje predstaviti firmama šta im to nudi

Kampanja Kupujmo i koristimo domaće, koju istoimeno Udruženje provodi od 2015. godine, dovela je do povećanja prodaje domaćih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Krajem januara završena je njihova četvrta kampanja, a već su počeli sa pripremama za petu.

Kontinuitet

Naime, u srijedu će u Sarajevu biti održana prezentacija na kojoj će iz ovog Udruženja predstaviti zainteresovanim firmama šta im to nude u narednom periodu, nakon čega će sa onima koji se odluče da im budu partneri u 2017. razmatrati u kojem će smjeru ta komunikacija ovaj put ići.
– Namjera nam je da i u 2017. nastavimo kontinuitet promocije domaćih proizvoda, jer smo do sada primijetili da se svijest ljudi u BiH mijenja. Sama činjenica da se mnogo reklamiramo nešto je što privlači domaće firme, a pogotovo to da su priče u reklamama prilagođene našem narodu koji sve više počinje razmišljati o tome šta znači kupovina domaćih proizvoda. Dobra stvar je što i ekonomski parametri pokazuju da se privreda počinje oporavljati u zadnje dvije godine u BiH. Sigurno smo i mi kroz svoje kampanje dali neki doprinos, kazao nam je predsjednik Udruženja Kupujmo i koristimo domaće Admir Kapo.

Kampanja će i ove godine biti u dva dijela, proljetni i jesenji, a za svaku će biti osmišljen poseban program. Nova stvar je da Udruženje, kako je kazao Kapo, zajedno sa MarketMakers programom koji podržava švicarska vlada posredstvom Ambasade Švicarske u BiH, privodi kraju uspostavu servisa za medije, gdje će moći ponuditi firmama puno više usluga nego što su to do sada imali priliku.

Pozitivne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login