Suđenje u Banjaluci: Pretukla, pa zadavila muža

U Okružnom sudu u Banjaluci u petak je počelo suđenje Bjelici Bijelić (66), optuženoj da je 4. aprila pretukla i golim rukama zadavila svog muža Dušana (86) u njihovoj kući u banjalučkom naselju Veseli brijeg.

Pred sudom su svjedočile komšinice Staka Topić i Ankica Račić, koje su u sudnici ispričale da su se Bijelići često svađali i da se Dušan prije zločina žalio da ga Bijelica tuče i da mu prijeti ubistvom.

Topićeva kaže da ju je Bjelica kobnog dana pozvala i rekla joj da je Dušan umro nakon što je tri puta pao s kreveta.

– Došla sam u njihovoj kuću i Dušana zatekla kako potrbuške leži, a glava mu je bila naslonjena na tepsiju u kojoj je bilo dosta krvi. Na sebi je imao bijelu pidžamu, a krvi je bilo i po leđima – ispričala je Topićeva.

Ona kaže da je Bjelica mirno sjedila na kauču i da je u jednom trenutku prokomentarisala: “Ima Boga… Šta je on sve meni radio…”.

– Potom je rekla da joj je žao i onda je počela da plače – istakla je Topić.

Ankica Račić ubijenog je opisala kao tihog i mirnog čovjeka, koji je bio znatno sitnije građe od supruge. Za Bjelicu je rekla da je veoma agresivna i konfliktna osoba, koja nije bila u dobrim odnosima sa više komšija, i da je sklona alkoholu.

– Zadnjih pet godina iz njihovog dvorišta se često čula vika i galama. Stalno su svađali, ona je njega psovala i svašta mu govorila. Zbog svađa on je često spavao u šupi, jer bi mu ona zaključala kuću i kapiju. Moj muž mu je nosio merdevine i pomagao mu da pređe preko ograde – rekla je Račićeva.

Prema njenim riječima, Dušan je plačući komšijama znao da se žali na Bjelicu i priča kako ga ona tuče i maltretira. Zbog toga je reagovala i policija i Centar za socijalni rad, ali je on odbio da ide u dom nakon što mu je supruga obećala da ga više neće tući.

Cimerke

Od hapšenja, Bijelica Bijelić nalazi se u pritvoru KPZ Banjaluka, gdje dijeli ćeliju sa Kristinom Jovković (32), koja je osuđena na 12 godina zatvora zbog ubistva bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića (44) iz Banjaluke.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login