Stvari koje rade parovi u sretnom braku, a trebali biste i vi

Elliot Polland je advokat za razvode u New Yorku i ima skoro 50 godina iskustva. Moglo bi se reći da je kroz to vrijeme postao i svojevrsni stručnjak za stvari koje mogu spasiti ili uništiti vezu ili brak.

Odmah nakon izlaska iz sudnice ispričao je za Business Insider koje su najveće greške koje bračni parovi rade i šta mogu napraviti kako bi njihov brak potrajao. Pročitajte njegove savjete:

Postavite granice članovima porodice
Polland kaže da porodica ponekad može dati dobar uvid o karakteru partnera i sitnicama koje radi, a vi ih ne vidite, no ipak je važno postaviti granice. “Toliko puta sam imao klijente koji su rekli kako su im članovi porodice uništili brak.” Ne postoji čarobna formula, ali pazite da se porodica previše ne miješa u vaš brak.

Održavajte nježan fizički odnos
Male stvari dovest će vas daleko. Seksulani odnos je naravno važan, ali maženje i zagrljaji održavaju blisku emocionalnu povezanost koja je važna za uspješan brak.

Pronađite nekog s kim imate mnogo zajedničkih interesa
Svi smo čuli da se suprotnosti privlače, ali što više imate zajedničkih interesa, lakše je održati vezu jer je manja vjerovatnoća da će doći do čestih neslaganja. Prema Pollandovom mišljenju, posebno su važni vjerski običaji i vjerovanja. “Vidio sam mnogo propalih brakova kad su se ljudi stupali u brak s partnerima drugačijih vjerskih uvjerenja. Problemi su nastali kad je trebalo odlučiti u kojoj vjeri će se djeca odgajati. To seže do slične pozadine, sličnih vrijednosti jer vam daje jače temelje za brak”, kazao je Polland.

RadioS.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login