Stižu nam pljuskovi, čak i snijeg: Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

U petak, 28.04.2017., preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Od sredine dana se očekuju jače padavine koje će se postepeno premještati sa zapada prema istoku zemlje gdje se kiša očekuje tek krajem dana. Na vrhovima planina u noći na subotu će padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak, sa mogućim olujnim udarima, južnog smjera. Prema večernjim satima vjetar će oslabiti i tokom noći će postepeno mijenjati smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, u zapadnim područjima Bosne do 17°C.

U subotu, 29.04.2017., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina će padati snijeg. Od večernjih sati se očekuje smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju, 30.04.2017., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 5°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 25°C.uz

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login