Stari opel kadet, bicikl i kolica – prijedlog za prevoz ministara

Ispred zgrade Vlade parkirani su stari opel kadet, sportski bicikl i kolica. To su jedina prevozna sredstva koja ministri zaslužuju, tvrde PDP-ov Draško Stanivuković i članovi “ReStarta Srpska”.

Dan prije protesta, na parkingu ispred zgrade izveli su performans i na prozore starog vozila nalijepili fotografiju Daneta Maleševića, uz prigodne parole. Nisu ljuti samo na ministra prosvjete već i na premijerku koja je nedavno branila plan nabavke novih auta tvrdnjom da joj se nedavno u sred Beograda ugasilo službeno vozilo.

“Prvo se trebamo vratiti na izjavu premijerke koja kaže: ‘Znate koja je banalnost kada premijerki stane auto?’. Pa koja je banalnost kad čovjek nema šta da jede? Koja banalnost je kad čovjek nema vode? Koja banalnost je da djeca nemaju da kupe knjige? Koja je to banalnost. Meni nije jasno, ja bih za uši nju uhvatio”, kazao je Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Ispred zgrade Vlade mladi opozicionari su parkirali i novi audi. Tačnije igračku koja predstavlja svojevrsnu maketu novog automobila ministra prosvjete.

“Pošto vidimo da ministri i mnogi funkcioneri uopšte u Vladi vole da se voze tim skupim autima pa smo mi ponijeli jednu maketu koju ćemo pokloniti svim onima koji budu željeli da mogu svaku noć prije spavanja fino da pogledaju taj crni audi koji, sa sportskom opremom, doduše ovaj ne, košta 115.000 KM. Ovaj je mnogo rentabilniji, voljeli bi kad bi svi imali ovakav auto u kućama, i u Vladi a ne te po 115.000 maraka”, izjavio je Stefan Blagić, predsjednik “ReStrarta Srpska”.

Zbog kupovine skupog auta, protestovao bih i protiv stranačkog kolege Igora Crnatka, tvrdi Draško Stanivuković. Današnji performans djelimično su organizovali i zbog toga što je Crnatkovo Ministarstvo inostranih poslova najavilo nabavku novog auta. Slučajno ili ne, Crnadak je baš danas poništio tender za nabavku novog vozila vrijednog 100.000 maraka. U Ministarstvu prosvjete očigledno su odlučili da više ne komentarišu optužbe i za sutra najavljeni protest.

U ministarstvu su rekli da su dobili mejl sa pitanjima ATV-a i da su ga proslijedili u kabinet Daneta Maleševića. Reakcije na današnji performans ipak nije bilo. Akciju Stanivukovića i Blagića ranije su nazvali nemuštim komentarisanjem mladih opozicionara.

Osim trojice banjalučkih odbornika na sutrašnjim protestima pod nazivom “Zatvori škole – kupi audi” biće i dva odbornika iz opštine Laktaši, članova Slobodne Srpske Nebojše Ličanina. Dolazak u park “Mladen Stojanović” potvrdili su i željezničari, tačnije dvadesetak radnika Samostalnog sindikata saobraćaja i transportne djelatnosti.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login