Socijalno ugroženima omogućiti besplatan priključak struje

Zastupnica SBB-a u Skupštini ZDK Meldina Ugarak na posljednjoj sjednici pokrenula je inicijativu kojom bi socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva ponovni priključak struje, nakon isključenja, bio besplatan.

Velika pomoć

Na ovaj potez Ugarak se, kako kaže, odlučila nakon što joj se više osoba požalilo da im je isključena električna energija jer nisu mogli na vrijeme platiti račun te da nemaju novca za ponovno uključenje.

– Tražim od ”Elektroprivrede BiH” da što prije napravi socijalni paket kojim bi građani u ZDK imali povoljnije uvjete za život. Struja nije nikakav luksuz, to je potreba. Ovakvo nešto bilo bi od velike pomoći socijalno najugroženijoj kategoriji stanovništva – kazala je Ugarak.

Ona je dodala da su građani u ZDK u nezahvalnoj poziciji u odnosu na građane iz drugih kantona kada su u pitanju socijalna primanja. Ugarak je podsjetila da ovakva pogodnost već postoji u ”BH Telecomu”, koji ima socijalni paket u svojoj ponudi.

Apel nadležnima

– Apeliram na nadležne u ”Elektroprivredi BiH” da plaćanja ponovnog priključka struje oslobode porodice poginulih boraca, 100-postotne ratne vojne invalide, slijepe osobe, oboljele od distrofije i srodnih bolesti. U ovu kategoriju ubrajaju se i paraplegičari, oboljeli od dječije ili cerebralne paralize i multiple skleroze – dodala je Ugarak.

Komentar o ovoj inicijativi zatražili smo i u ”Elektroprivredi BiH”, međutim, do zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login