Slučaj bebe izujedane u vrtiću stigao u Tužilaštvo

Slučaj izujedane bebe u vrtiću stigao je i u Okružno tužilaštvo. Kao što je ATV i najavila, u njemu su se našle vaspitačica i direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Osumnjičene su za “nepružanje pomoći” i nesavjestan rad u službi”

“Lice J.Š. se sumnjiči da je 23.08.2017. godine radeći kao vaspitačica vrtića u Banjoj Luci, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestruke povrede, dok se lice J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću”, kaže se u saopštenju MUP-a RS.

Policija je u nekoliko dana odradila svoj posao.Ispitali svjedoke, kontaktirali sve institucije, dokumentovali i poslali tužilaštvu

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka kažu da još nisu dobili izvještaj od policije. Istraga bi, prema zakonu, trebalo da se okonča u roku od šest mjeseci. Po završetku istrage će se znati da li će osumnjičeni krivično odgovarati.

Kada su sankcije osumnjičenih u pitanju, situacija se nije promijenila od prije nekoliko dana. Vaspitačica je suspendovana. Direktorica radi. Oni koji o njoj odlučuju još nisu reagovali. Gradska skupština čeka tužilaštvo.

“Da utvrdi da li postoji odgovornost ljudi protiv kojih je pokrenut postupak. Nakon toga i Skupština će se oglasiti po tom pitanju jer treba da vidimo kakvu će odluku donjeti tužilaštvo po tom pitanju”, rekao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Kako god da odluče, Jelena Kurtinović spremna je da sarađuje. To je ATV-u potvrdila u petak. Ona danas nije odgovarala na naše pozive, ali je u petak uvjeravala da niko nikada nije imao primjedbe na rad osumnjičene vaspitačice. Kako je moglo doći do toga da jednogodišnja beba bude izujedana pod nadzorom vaspitača, znaće se po okončanju istrage.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login