Skupština grada odbila građansku incijativu za uvođenje rada dežurne apoteke: Prijedorčani i dalje po lijekove u Banjaluku

Na 17.sjednici Skupštine grada Prijedora odbornici su sa 17 glasova „za“ prihvatili Odluku o neprihvatanju građanske incijative u vezi uspostavljnaja rada dežurne apoteke ili apoteke u pripravnosti na terioriji grada.

Sa potpisivanja peticije u Prijedoru

Podsjećamo, 2.aprila grupa građana koju predstavlja aktivsta Ivan Begić, dostavila je građansku inicijativu za uvođenje rada dežurne apoteke ili apoteke u pripravnosti zajedno sa potpisima više od 1000 građana koji su podržali ovu incijativu na razmatranje Skupštini Grada.

Skupština je na jučerašnjoj, 17.sjednici ovu inicijativu odbila uz obrazloženje da su svi pacijenti kroz sistem postojće zdravstvene zaštite adekvatno zbrinuti.

Milan Kubat, direktor JZU “Gradska apoteka” Prijedor

Na ovu temu u proteklom periodu oglasio se i Milan Kubat, direktor Javne ustanove „Gradska apoteka“ koji ističe da noćnog rada apoteka u Prijedoru praktično nema od sedamdesetih godina prošlog vijeka i da bi sredstva za te namjene možda bilo bolje usmjeriti ka korisnicima u stanju socijalne potrebe, koji, kako ističe, nemaju novca ni za osnovne lijekove koji im omogućavaju preživljavanje.

Takođe, skupštinska većina nije dozvolila obraćenje Ivanu Begiću, kao predstavniku grupe građana koja je delegirala ovu tačku dnevnog reda.

Ivan Begić, aktivista

– Naravno da nećemo stati na ovome. Ovo je jasno definisano Zakonom o apotekarskoj djelatnosti i Skupština grada je donijela Odluku kojom se krši Zakon. To ćemo svakako u narednom periodu sa pravnim timom precizno definisati i dostaviti relevantnim organima. Najviše me u svemu ovome ljuti javno iznošenje dezinformacije da Dom zdravlja, porodična medicina, radi do 22 sata, a što nije istina – navodi Begić.

Lokalni parlament će se ove teme dotaći i na idućem zasjedanju kada će donijeti Odluku da se uputi inicijativa Narodnoj skupštini Republike Srpske za izmjene i dopune Zakona o apotekarskoj djelatnosti.

Prijedor24.com

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila