Skupocjeni audi sasjekao u dijelove, pa u Prijedoru prijavio krađu

Krim-policija iz Prijedora tereti austrijskog državljanina C.H. da je lažno prijavio krađu kasko osiguranog audija A4, vrijednog 30.000 maraka, kako bi naplatio štetu kod osiguravajućeg društva u Austriji.

“Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je C.H. u maju, audijem austrijskih registarskih oznaka, proizvedenim 2010. godine, došao u BiH, te zbog manjeg kvara na motoru vozilo ostavio u jednom auto-servisu u Prijedoru”, saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Kako dodaju iz policije, Austrijanac je vlasniku servisa rekao da audi sasječe, i dijelove proda. “Tako je, u dogovoru sa C.H., vlasnik auto-servisa vozilo sasjekao u dijelove, od kojih je jedan dio ugradio u vozilo iste marke koje je u servisu već bilo na popravci, dok je drugi dio skladištio – kako u prostorijama servisa, tako i u dvorištu kuće jednog od svojih radnika, nadomak Prijedora”, pojasnila je Alendarevićeva. Kako dodaje, po ponovnom dolasku u Prijedor, C.H. je tamošnjoj Policijskoj upravi prijavio krađu audija, a potom podnio zahtjev za izvod iz službenog policijskog zapisnika, odnosno dokaz podnesene prijave, radi naplate štete kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Iz policije navode da su od vlasnika auto-servisa oduzeti svi pronađeni mehanički dijelovi audija, te šasija isječena u dijelove, kao i vozilo iste marke koje je bilo u auto-servisu, a u koje su ugrađeni dijelovi sasječenog četvorotočkaša. “S obzirom da je C.H. trenutno u Austriji i nije dostupan policijskim službenicima, kriminalistička obrada lica će biti izvršena naknadno, a protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navela je Alendarevićeva.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login