SIPA uhapsila Zdravka Mamića

Pripadnici SIPA uhapsili su u Međugorju bivšeg čelnika NK Dinamo Zagreb Zdravka Mamića, za kojim je Hrvatska izdala međunarodnu potjernicu.

Ove informacije za “Nezavisne” su potvrđene iz SIPA, odakle su nam dodali da će biti predat Sudu BiH.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je ranije da Mamić mora biti priveden ili može sam da se javi Sudu BiH, s obzirom da je za njim izdata međunarodna potjernica.

“Kada je raspisana potjernica on mora biti priveden, a i sam je lično mogao otići u Sud i prijaviti se po tom pitanju. Ja pretpostavljam da će Sud konstatovati činejnicu da Mamić ima državljanstvo BiH i dalje po tom pitanju neće moći da ga izručuje, jer BiH ne izručuje svoje državljane”, rekao je Mektić.

Osječki Županijski sud izrekao je nepravosnažnu presudu od šest i po godina zatvora bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinamo Zdravku Mamiću zbog sumnje da je, zajedno sa bratom Zoranom, bivšim Dinamovim direktorom Damirom Vrbanovićem i poreznikomu Milanom Pernarom, pronevjerio oko 116 milijuna kuna iz tog kluba te nanošenje štete državi od 12,2 milona kuna neobračunatog poreza.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila