Sanski Most: Lovci spasili lane iz bunara

Oni kažu kako su se uputili da poprave lovačku čeku, koja se nalazi u šumama iznad sela, te su začuli čudne zvuke iz pomenutog bunara koji se nalazi u blizini. “Kada sam pogledao unutra, vidio sam lane, koje je slučajno upalo i nije moglo van. Dubina bunara je oko tri metra, tako da sam se pažljivo spustio i uspio ga izvući van. Sva sreća što u bunaru nije bilo vode, jer bi se mladunče u protivnom zasigurno utopilo”, kaže Karajković.

Dodaje kako je sreća što je lane, staro svega nekoliko mjeseci, prošlo bez lomova nogu, samo sa manjim povredama, te će ga odnijeti kući i pokušati zaliječiti. Lovci kažu kako im je namjera da lane zadrže neko vrijeme dok ne odraste i bude u stanju da se brine samo o sebi.

“Kada bismo ga sada pustili, bez majčine pomoći brzo bi postalo plijen divljih zvijeri ili pasa”, objašnjavaju lovci. Ovo nije prvi slučaj da sanski lovci u šumi pronađu izgubljene mladunce srne, pa je tako prošle godine lovočuvar Izet Alagić pronašao dva laneta koja je držao i hranio kod kuće, a potom ih pustio natrag u prirodu.

ABC

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login