Rusi predstavili vojnika budućnosti: Robot koji može preživjeti i nuklearni udar (VIDEO)

Nakon što su Amerikanci razvili svog savremenog vojnika i usporedili ga s Robocopom, Rusi su pokazali da i oni imaju vojnika za 21. stoljeće kojeg su nazvali “Ratnik 3”.

Riječ je o robotu koji je predstavljen ovih dana u Moskvi, a na kojem su prikazane sve inovacije ugrađene u novo vojničko odijelo, kacigu i čizme.

Zapovjednik ruske kopnene vojske, general-pukovnik Oleg Salyukov objasnio je da upravo dovršavaju istraživanja na kreiranju prvog ruskog vojnika koji će s novom opremom biti dvostruko pokretniji i izdržljiviji, te sposobniji da izvršava zadaće.

Visoko tehnološko odijelo ojačano je i vanjskim metalnim kosturom koji je osmišljen kako bi poboljšao snagu i izdržljivost. Također, prekriveno je oklopnim pločicama koje štite veliku površinu tijela od ranjavanja, pa čak i sat koji može preživjeti nuklearni udar. Ratnikov komplet sadrži pet integriranih računarskih sistema koji uključuju životnu potporu, zapovijedanje i komunikaciju, podsisteme za angažiranje vojnika, te sustav za zaštitu i uštedu energije. Odijelo je prilagođeno svim vremenskim uvjetima.

Exoskeleton Ratnik je opremljen s ukupno 59 predmeta, uključujući zaštitnu kacigu, borbenu jednodijelnu odjeću, slušalice s aktivnom zaštitom, zaštitne naočale, bacač granata, pušku s dva različita kalibra, snajpersku pušku, streljivo, borbeni nož, satni mehanizam koji služi za izviđanje, te jedinstvenu termičku i optičku sliku.

Na nogama su čizme koje ujedno imaju ugrađene detektore za nagazne mine.

Ratnik 3 razvijen je i predstavljen na Nacionalnom univerzitetu za znanost i tehnologiju u glavnom gradu Rusije.

RadioS.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login