Ribolovci iz Drine izvukli tijelo žene

Na lokaciji Orlovo Polje na Drini kod Janje ribolovci su 1. jula pronašli tijelo žene koju je voda izbacila na obalu. Odmah su o tome obavijestili policiju i identificirali tijelo Ljiljane Đurđević (55) iz Banje Koviljače u Srbiji, saopćila je Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina. Dvadesetak dana prije ove tragedije ribolovci su iz Drine izvukli i fetus.

Doživjeli šok

– Nestanak žene prijavio je policiji njen sin u Loznici 30. juna. On je i identificirao tijelo svoje majke – izjavila je Simojlović.

Tri sedmice ranije, preciznije 11. juna, ribolovci su iz vode u Janji, na lokaciji Stara plaža kod elektrotrafoa, izvukli udicom fetus. Ribolovac koji je s prijateljem tog vikenda bio na pecanju kaže da je taj dan doživio pravu traumu.

– Umjesto da se odmorimo i opustimo pored vode, u jednom trenutku pecaljkom smo izvukli dječije tijelo. Odmah smo obavijestili o tome policiju i oni su izvršili uviđaj. Ostali smo zaprepašteni činjenicom da neko, možda, daje milione za to da ima potomstvo, a neko se tako poigrava ljudskim životima – kaže ribolovac s Drine (identitet poznat redakciji).

Potvrđeni navodi

Simojlović je potvrdila priču ribolovca, tačnije, da su 11. juna pronašli ostatke dječijeg ploda, fetusa starog između četiri i pet mjeseci. Ona kaže da javnost o ovom slučaju nije pravovremeno obaviještena jer se nije znalo iz kog pravca je Drina mogla donijeti fetus.
Plod 15 dana bio u vodi

O pronalasku fetusa obaviješten je dežurni tužilac. On je izdao nalog za obdukciju koja je izvršena 12. juna. Utvrđeno je da se radi o pobačaju ploda koji se petnaestak dana nalazio u vodi. Nije utvrđen spol. Uzet je uzorak DNK radi naknadnog vještačenja.

Na lokaciji Orlovo Polje na Drini kod Janje ribolovci su 1. jula pronašli tijelo žene koju je voda izbacila na obalu. Odmah su o tome obavijestili policiju i identificirali tijelo Ljiljane Đurđević (55) iz Banje Koviljače u Srbiji, saopćila je Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina. Dvadesetak dana prije ove tragedije ribolovci su iz Drine izvukli i fetus. Doživjeli šok – Nestanak žene prijavio je policiji njen sin u Loznici 30. juna. On je i identificirao tijelo svoje majke – izjavila je Simojlović. Tri sedmice ranije, preciznije 11. juna, ribolovci su iz vode u Janji, na lokaciji Stara plaža kod elektrotrafoa, izvukli udicom fetus. Ribolovac koji je s prijateljem tog vikenda bio na pecanju kaže da je taj dan doživio pravu traumu.

– Umjesto da se odmorimo i opustimo pored vode, u jednom trenutku pecaljkom smo izvukli dječije tijelo. Odmah smo obavijestili o tome policiju i oni su izvršili uviđaj. Ostali smo zaprepašteni činjenicom da neko, možda, daje milione za to da ima potomstvo, a neko se tako poigrava ljudskim životima – kaže ribolovac s Drine (identitet poznat redakciji). Potvrđeni navodi Simojlović je potvrdila priču ribolovca, tačnije, da su 11. juna pronašli ostatke dječijeg ploda, fetusa starog između četiri i pet mjeseci. Ona kaže da javnost o ovom slučaju nije pravovremeno obaviještena jer se nije znalo iz kog pravca je Drina mogla donijeti fetus. Plod 15 dana bio u vodi O pronalasku fetusa obaviješten je dežurni tužilac. On je izdao nalog za obdukciju koja je izvršena 12. juna. Utvrđeno je da se radi o pobačaju ploda koji se petnaestak dana nalazio u vodi. Nije utvrđen spol. Uzet je uzorak DNK radi naknadnog vještačenja.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login