„ReStart”: Veliki protesti 20. septembra

Članovi organizacije „ReStart“ Srpska zajedno sa nekoliko banjalučkih odbornika danas su zakazali nove proteste i to za 20. septembar u 17 časova na Trgu Krajine.

Nakon što je Vlada Republike Srpske ignorisala sve njihove proteste, peticije, zahteve i performanse, kao što su obećali, zakazali su nove proteste i ostali pri svoja četiri zahteva.

“Zovemo ljude na mirne, demoktarske proteste gde ćemo izraziti nezadovoljstvo odlukama Vlade Republike Srpske, ali i zbog njihovog ignorisanja naše peticije koju je potpisao 6.500 ljudi. Kako i ranije, tražimo ostavku ministra prosvete i kulture Dane Maleševića, tražimo da se poveća budžet za kulturu i da se udžbenici za decu sa poteškoćama u razvoju štampaju na srpskom jeziku i naravno da se budžet za kupovinu službenih vozila u Vladi Srpske ograniči na 50.000 KM”, rekao je Stefan Blagić, predsednik Organizacije „ReStart“ Srpska.

Blagić dodaje da će ovog puta dodati još jedan zahtev, a to je da se zaustavi nameštanje konkursa, koje je moguće jer u konkursnoj proceduru za zapošljavanje u školama nema testa znanja, nego samo intervju.

“Ako ovako ostane, činjenica je da će nam podobni učiti decu, a ne oni najkvalitetniji”, dodaje Blagić.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login