Reprezentacije naše zemlje danas počinju nastupe na Evropskom ekipnom prvenstvu

Najbolji bosanskohercegovački stonoteniseri i stonoteniserke danas počinju nastupe na Evropskom ekipnom prvenstvu, koje se do 17. septembra održava u Luksemburgu.

Obje reprezentacije BiH će se takmičiti u Trećoj diviziji, a borit će se za prva dva mjesta, koja vode ka nastupu u višem rangu tamičenja – Drugoj diviziji. U izboru selektora Vladimira Ivaneka boje BiH branit će Admir Duranspahić (Francuska), Edin Konjić (STK Mladost, Zenica) i Armin Aličić (STK Vogošća).

Bh. stonoteniseri će igrati u J-grupi sa selekcijama: Škotske, Velsa, Makedonije i Kosova. Stonoteniserke predvodi najbolja bh. igračica Emina Hadžiahmetović (STK Spin, Sarajevo), u ekipi su još Sanja Milojica (STK Prijedor) i Snježana Marković (STK Perućica, Foča), a selektorica je Nada Marković.

Bh. tim će na EP-u igrati u I-grupi u kojoj su još: Norveška, Estonija, Latvija, Škotska i Makedonija. Na otvaranju prvenstva bh. stonoteniseri danas će igrati protiv Kosova (13.00 sati), dok će stonoteniserke za protivnice imati selekciju Latvije (16.00 sati).

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login