Putem sms poruke saznajte status vašeg dokumenta, broj kaznenih bodova i koliko imate novčanih kazni

Građani RS-a putem “SMS servisa” mogu da dobiju podatke ili obavještenje iz regista Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS-e o statusu ličnih dokumenata, kaznenim bodovima, uplatama i novčanim kaznama.

“SMS servis” omogućava brzu i jednostavnu provjeru vašeg ličnog dokumenta, o trenutnom statusu vozačke dozvole, lične karte, pasoša, kaznenih bodova i novčanih kazni.

Za svaki dokument postoji tekst koji se šalje na broj 091/110-122 kako bi dobili status vašeg dokumenta, ako vas zanima status lične karte upisujete “LK”, za vozačku dozvolu “VD”, za pasoš “PI”, za registraciju vozila “REGISTRACIJA” razmak i registarska oznaka.

Da bi uslugu mogli da koristite potrebno je da se obratite u MUP RS-a koji vam je izdao dokumenta, tačnije u kojem imate prijavljeno mjesto prebivališta ili boravišta da bi prijavili vaš broj mobilnog telefona organizacionoj jedinici.

Cijena uluge “SMS servisa” je 0.10 KM po poslanoj poruci, uslugu mogu koristiti svi građani bez obzira na operatera čiji su pretplatnici.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login