Prvi bh. proizvođač zadovoljio njemačke prehrambene standarde

Solana d.d. Tuzla je prva bh. kompanija koja je ovlaštena da nosi GC-MARK® oznaku za higijenu svojih proizvoda.

Naime, od strane auditora DQS CFS German Association for Sustainability, Solani d.d. Tuzla je odobren GC-MARK® certifikat kojim se verifikuje da u potpunosti primjenjuje načela HACCP standarda (analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka) kako je definisano u Codex Alimentarius.

GC-MARK® certifikatom, te istovremenim pravom isticanja ove oznake na svojim proizvodima, Solana d.d. Tuzla se svrstava u red najrespektabilnijih evropskih kompanija koje obezbijeđuju vrhunski kvalitet svojih proizvoda odnosno najviši nivo njihove sigurnosti sa aspekta higijenske kontrole počev od procesa proizvodnje, sistema transporta i skladištenja, te distribucije proizvoda, saopćeno je iz kompanije.

Solana ovim „priznanjem“ još jednom potvrđuje neupitno opredjeljenje da kontinuiranim unapređenjem kvaliteta svojih proizvoda i njihovom sigurnošću u potpunosti implementira politiku permanentne brige o svojim potrošačima, kao dijela dugoročne korporativne strategije, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Solana je jedna od najstarijih firmi u Bosni i Hercegovini sa tradicijom poslovanja od 1885. godine. Od samoga početka predstavljala je okosnicu razvoja Tuzle i cijeloga regiona. Stoljećima je proizvodnja soli bila osnovna privredna grana u ovome kraju, i Tuzla je svoj razvoj zasnivala na proizvodnji soli.

Solana izvozi na tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

BiznisInfo

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login