Protesti ili štrajk glađu – odluka sutra

Revolucija, protesti ili štrajk glađu. O ovome će u ponedjeljak radnici “Željeznica Srpske” ponovo razgovarati. Kažu, po dogovoru, čekali su da probleme riješe uprava i ministarstvo ali očigledno da je ponovo sve na radnicima.

Još čekaju platu i doprinose za prošli mjesec. Ni sporazum o reprogramu, koji su im obećali direktor Fonda zdravstvenog osiguranja i ministar zdravlja, još nije pokrenut, poručuje predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin.

Dok se radnici “Željeznica” bore za svoj komad hljeba, resorni ministar kaže da razumije zabrinutost radnika za sudbinu ovog preduzeća.

Ne opravdava, kaže, štrajkove glađu ali je poručio upravi i radnicima da moraju da sarađuju.

Svi sindikalni predstavnici u “Željeznicama Srpske” saglasni su da pitanje ovjere zdravstvenih knjižica bude što prije riješeno. Za ostvarenje svojih prava spremni su, kažu, na sve poteze.

Pokušali smo da dobijemo stav direktora “Željeznica Srpske” Dragana Savanovića, ali nije se javljao na naše pozive.

Čini se da su protesti i štrajkovi postali način na koji, skoro pa većina radnika u Republici Srpskoj, mora da traži ono što su zaradili i što im po zakonu pripada, a to je redovna plata i plaćeni doprinosi.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login