Pronađena droga kod Gradiške

Policijski službenici Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su otkrili i privremeno oduzeli 22 kilograma opojne droge marihuana.

Droga koja je bila upakovana u 25 pojedinačnih pakovanja, otkrivena je kontrolom teretnog motornog vozila, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Vozilom je upravljao G.M., 41-godišnji državljanin BiH. On je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašten promet opojnih droga”, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas predat Tužilaštvu BiH.

“Podršku našim službenicima pri pregledu vozila i pronalasku narkotičkih sredstava pružili su službenici Uprave za indirektno oporezivanje, uz korištenje specijalističke opreme donirane od Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) i ICITAP Programa Vlade SAD-a”, saopštili su iz GP BiH.

Granična policija u posljednje vrijeme evidentira značajne rezultate na sprečavanju krijumčarenja opojnih droga. U proteklih nekoliko mjeseci zaplijenili su 343 kilograma marihuane na području opštine Bileća, 86 kilograma na području Gacka, 13 kilograma na GP Klobuk i 10 kilograma marihuane na GP Bijača.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login