Proglašen najružnijim psom na svijetu (VIDEO)

Ogromni napuljski mastif proglašen je za “najružnijeg psa na svijetu”. Ovo takmičenje u Petalumi, gradu u Kaliforniji, održava se već 26 godina i svake godine mami sve više posjetilaca. Marta, ženka mastifa, koja je stara tri godine i teška 125 kilograma, krunisana je za najružnijeg psa.

Na takmičenju je učestvovalo 14 pasa, a pobjednica je svojim vlasnicima donijela 1.500 dolara, trofej i putovanje u Njujork na “medijska pojavljivanja”. Kako prenosi Russia Today, psi se ocjenjuju na osnovu njihovih neobičnih osobina, reakcije publike i prvog utiska.

“Ako imate psa koji je lepši iznutra nego spolja, onda je ovo takmičenje ‘ljepote’ za vas”, piše na plakatu takmičenja. Drugo mjesto je dobila 16-godišnja Mo, mješanka briselskog grifona i mopsa. “Ponosno slavimo sve pse i kućne ljubimce pokazujući da su oni, bez obzira na njihove nesavršenosti, pogodni za usvajanje, ljubazni i odličan dodatak bilo kojoj porodici”, rekla je Erin Post, izvršni direktor sajma na kojem se održava ovo neobično takmičenje.

Nezavisne

You must be logged in to post a comment Login