Prodato najskuplje parking mjesto na svijetu

Ako se ikad budete žalili na cijenu parking mjesta sjetite se samo Hong Konga i ovoa teksta. U Hong Kongu, ovih dana je upravo prodato najskuplje parking mjesto.

To najskupje praking mjesto je prodato za nevjerovatno visoku cijenu od 648.000 evra (760.000 dolara).

Parking mjesto od 12,5 metara kvadratnih nalazi se u luksuznom kompleksu Ultima u Hong Kongu, a cijena od 5.360 dolara po kvadratnom metru tri puta je veća od prosječne cijene nekretnina u ovom gradu, koja se kreće oko 1.700 dolara.

Međutim, četvrt Kovlon, u kojem se nalazi ovo parking mjesto koje je oborilo rekord u prodaji nekretnina, poznato je kao jedno od najskupljih mjesta za život na svijetu.

Parking se nalazi u najprestižnijem dijelu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno finansijskog kapitala da ne mare za razliku u cijeni od nekoliko miliona dolara, već gledaju jedino na svoju udobnost i praktičnost – rekla je za Biznis insajder Sandia Lau, direktorka agencije za nekretnine “Centaline Property”.

Luksuzni hongkonški kompleks Ultima trenutno se nalazi na samom vrhu liste najskupljih mjesta na svijetu za parking ličnog vozila. Vrtoglave cijene parking mjesta pravdaju se disproporcionalnim odnosom stanova i parking mjesta – na 527 stambenih jedinica kompleks nudi samo 370 mjesta za parking.

Ovo nije prvi slučaj da se svjetski rekord u cijeni nekretnina obara upravo u tom kineskom gradu. Prije nekoliko mjeseci, upravo su u Hong Kongu prodata dva najskuplja stana u Aziji za zajedničku vrednost od 149 miliona USD jednom kupcu.

Sudeći prema rezultatima statistike kineske vlade, cijena nekretnina u Hong Kongu je čak 94% veća danas, nego što je bila u istom periodu 1997. godine.

Na listi najskupljih gradova na svijetu, Hong Kong je sedam godina za redom bio na prvom mjestu. Agenti za nekretnine su radnije tražili da potencijalni kupci daju depozit od 900.000 dolara samo da bi videli nekretnine, prenio je britanski BBC.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila