Prijedorsko preduzeće “Cromex” pokrenulo vlastiti program edukacije

Prijedorsko preduzeće “Cromex” pokrenulo je program edukacije s ciljem osposobljavanja i zapošljavanja mladih na ovim prostorima.

Cilj je da mladi dobiju priliku da napreduju u mašinskoj branši, a osposobljen je kabinet sa savremenom opremom. Ovim je srednjoškolcima završne godine mašinske škole data mogućnost dodatne obuke.

Vlastitim sredstvima opremljena je učionica uz asistenciju profesora koji će u naredna dva mjeseca intenzivno raditi sa mladima koji žele raditi, napredovati i brže doći do radnog mjesta.

Nakon završetka obuke, svi polaznici koji uspješno savladaju istu, mogu očekivati svoje prvo zapošljavanje u preduzeću Cromexu.

Osim obuke za najmlađe, podupiremo profesionalno usavršavanje svojih zaposlenika i njihovu daljnju naobrazbu u svrhu povećavanja organizacijskog znanja i profesionalnih kompetencija radnika, ali i njihova zadovoljstva i osjećaja motiviranosti.

U narednom periodu nastavljamo s ulaganjem i kupovinom novih, savremenijih mašina čime će se povećati i obim posla, a sve to zajedno dovesti do razvoja i novih radnih mjesta kazali su iz ove firme.

 

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login