Prijedor: U planu postavljanje novih kontejnera za reciklažni otpad

Prijedorsko preduzeće Komunalne usluge sa reciklažom, počelo je prije deset godina. Osnovni cilj je bio smanjenje otpada na lokalnoj deponiji, očuvanje okoline, ali i materijalna korist.

U Prijedoru već postoje mjesta predviđena za odlaganje papira i pet ambalaže, a u planu je postavljanje i kontejnera za staklo.

Uslovi i oprema su obezbijeđeni. Međutim, odvajanje reciklažnog otpada nije zaživjelo u svijesti građana, žale se nadležni, a građani su toga i sami svjesni.

Komunalno preduzeće obezbijedilo je kontejnere i reciklažne mreže za karton, najlon i pet ambalažu.

U planu je postavljanje kontejnera za prikupljanje stakla, za šta je već obezbijeđeno 16 novih. Slijedi nabavka i dodatna 24 kontejnera.

Uporedo stim bi trebalo podizati svijest građana. Moram reći da nismo najzadovoljniji kako građani postupaju prema objektima, to jest opremi koju postavljamo u svrhu reciklaže. Ne odvaja se onako kako bi trebalo i često je u našim mrežama i kontejnerima više smeća nego reciklažnog materijala”, kaže Zoran Bulić, iz Komunalnog preduzeća u Prijedoru.

A kako bi podigli nivo svijesti kod građana o pitanju reciklaže i zaštite životne sredine, Komunalno preduzeće organizovaće i edukacije o ovoj temi.

RTRS

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor