Prijedor: Stotrogodišnjoj baki isključili struju, a ništa ne duguje!

Stotrogodišnjoj baki Barbari Iveljić iz Gornje Ljubije kod Prijedora, koja je zahvaljujući svojoj vitalnosti postala tema medija u regionu, isključena je struja iako, prema tvrdnjama rodbine, ne duguje ništa lokalnoj elektrodistribuciji!

Njena unuka Vesna Iveljić tvrdi da je baki, koja živi u stanu, struja isključena prije pet dana u jutarnjima časovima.

-S obzirom na njene godine, trebalo je bar da joj se, prije samog isključenja struje, pokuca na vrata ili da se obavijesti rodbina, iako mi živimo daleko od nje. Ili ako su pogriješili i ako je neko drugi bio predviđen za isključenje, da se bar ženi od 103 godine ponudi izvinjenje – kaže Iveljićeva.

Ona navodi da bakin dug za struju apsolutno ne postoji, te da je o tome obavijestila elektrodistribuciju.

-Međutim, oni su naveli da navodno nisu upoznati s ovim slučajem i da nisu imali planiranih isključenja na području Ljubije. U međuvremenu, neko iz tog preduzeća je do sada trebalo da dođe u bakinu zgradu i sve provjeri, ali niko ništa po tom pitanju nije uradio-ističe Iveljićeva i dodaje da joj se iz lokalne elektrodistribucije i dalje ne javljaju na pozive, uprkos pokušajima.

Vesna kaže da je baka vidno šokirana i uznemirena zbog isključenja, jer je to posljednje čemu se nadala.

Ona dodaje da je porodica zbog toga odlučila da bakin stan samoinicijativno i na svoju odgovornost priključi na elektromrežu, iako shvataju da su time počinili krivično djelo.

-Žena od 103 godine, koja ništa ne duguje, stvarno ne može da živi bez električne energije i bude u mraku i uz svijeću, kao što je bila prva 24 sata od isključenja-navodi Iveljićeva.

Podsjećamo, naš portal je nedavno pisao da je ovu baku, koja živi skromno i prima minimalnu penziju, posjetila doktorica porodične medicine i utvrdila da je Barbara izuzetno zdrava za svoje godine.

Tada je zabilježeno i da je prijedorski „Merhamet“ Iveljićevoj uručio pomoć u hrani i higijenskim artiklima, a posjetili su je i visoki funkcioneri zakonodavne vlasti i nosioci političkih funkcija u Hrvatskoj.

Iveljićeva je rođena u Lici sredinom decembra 1914. godine, a u životu je izrodila četvoro djece i „ispratila“ trojicu muževa.

Ranije je rekla za srpskacafe da se tajna njene vitalnosti najvjerovatnije krije u tome što u nikada u životu nije pretjerivala, pila, pušila i bila izjelica.

Stariji stanovnici Ljubije pričaju da je u mladosti bila prava ljepotica za koju su se momci otimali.

 

 

Srpskacafe

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

3 Comments

 1. Rado Pejic

  5. March 2017. at 20:51

  Baba je Hrvatica, nisu uspjeli da je 1992 istjeraju, pa računaju da će je ovako otjerati sa ovog svijeta. Fašizam je to braćo i drugovi, fašizam!

 2. mladen

  8. March 2017. at 11:29

  ma pustite nacionalna ,,sranja,, i rat , elektro se ponasa kao drzava u drzavi , rade sta hoce , bio sam prisutan kada su mojoj komsinici iskljucili struju i to na prevaru , imala je preko 80 godina i sama zivjela . I dok uvijek budemo razmisljli da je iskljucenje po nacionalnoj osnovi , dotle ce nas institucije , elektro , emtel i ostali .,,guliti,, do zadnje pare

 3. alex

  27. July 2017. at 14:15

  ma nema to veze sa nacionalizmom,nego lopovluk distribucije,ali tako je dok narod čuti šišaj ovce dok ima vune,narod je posto prestravljena rulja,dok jim čak lokalni knezovi i begovi zavrču uši a da o političarima ne govorim,unazadili su vas za 100.godina,sad imate svak po svoje 3 države pa se busajte ko je veči patrijota

You must be logged in to post a comment Login