Prijedor: Podijeljeno 60 paketa školskog pribora

U Gornjoj Ravskoj i okolnim zaseocima kod Prijedora ovih dana podijeljeno je 60 paketa školskog pribora. Sveske, olovke, ono najpotrebnije za školu dobili su mališani iz socijalno ugroženih i povratničkih porodica. Ivan Begić, potpredsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Ravska kaže “da je donacija stigla posredstvom HSLS (Hrvatske socijalno-liberalne stranke)”.

– Delegacija HSLS-a predvođena potpredsjednikom Miljenkom Šimpragom i Andrejom Marcetić, vijećnicom HSLS, dostavila je Gornjoj Ravskoj i mjestima koja joj gravitiraju donaciju u školskom priboru vrijednu 8.000 kuna. To je 60 paketa školskog pribora.

Donaciju su obezbijedili Splićanin i poduzetnik Ivan Pulić koji je odlučio pomoći djeci u kraju u kojem vjerovatno nikad i nije bio i Tonči Blažević, splitski vijećnik – kazao je Begić. Dodao je da osmijesi djece koja su dobila pakete školskog pribora govore o značaju ove pomoći.

– Ukoliko imate porodicu koja je nezaposlena koja se bavi pravljenjem ćumura i od tog živi, ili pak od poljoprivrede onda je jasno koliko im ova pomoć znači – kaže Begić. Gornja Ravska trenutno broji 230 mještana. Školarci iz ove najudaljnije mjesne zajednice na području Prijedora, pohađaju područnu školu koja ove godine ima tek četiri učenika, dok ostali na nastavu putuju u susjednu Ljubiju i Prijedor.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor