Preminula u vozilu Hitne pomoći

Rasima Dizdarević (83) iz Bužima je smrtno stradala, a četiri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između proteklog utorka i srijede, u blizini sela Mihaljevac, na magistralnom putu koji povezuje Cazin i Bihać.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili vozilo Hitne pomoći, koje pripada Domu zdravlja Bužim, i automobil pasat austrijskih registarskih oznaka. Nesretna starica je bila pacijentica koja je iz bužimske zdravstvene ustanove vozilom Hitne pomoći, u stanju životne opasnosti, upućena u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

“Četiri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede, a osoba koja je bila pacijent u vozilu Doma zdravlja Bužim je preminula. Najvjerovatnije se radi o prirodnoj smrti, a ne o posljedici saobraćajne nesreće”, rekla je portparol MUPa USK Snežana Galić.

Pretpostavlja se kako je uzrok ove saobraćajne nesreće bilo nepoštivanje prava prvenstva prolaska vozila Hitne pomoći od strane drugih vozila.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policije i dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio obdukciju tijela kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login