Prema najavama od proljeća prvi talgo voz na relaciji Bihać – Sarajevo

Zbog ove problematike premijer Husein Rošić danas se susreo sa generalnim direktorom Željeznica Federacije BiH Enisom Džafićem.

Povezanost između glavnog grada BiH i Bihaća, odnosno Krajine sa ostatkom naše zemlje, je dugogodišnji problem kojeg se pokušava riješiti na svim nivoima vlasti. Uglavnom je to bilo na pokušajima i obećanjima od izbora do izbora.

Prema danas rečenom na sastanku generalnog direktora Željeznica Federacije i premijera USK slika bi se mogla značajno promjeniti kada je saobraćajna povezanost u pitanju. Direktor Federacije Enis Džafić glavninu stvari na realizaciji ovoga projekta već je usaglasio i dogovorio prije svega sa željeznicama manjeg bh. entiteta, preostaju još samo detalji na elektrifikaciji pruge od Bosanskog Novog do Bihaća.

Željeznice Federacije uglavnom ovaj projekt će u potpunosti realizirati vlastitim sredstvima, podršku očekuju prije svega od lokalne zajednice, ali i Vlade USK-a, na polju sigurnosti odnosno obezbjeđenja sredstava za obezbjeđenje pružnih prelaza. Prvi talgo voz na relaciji Sarajevo – Bihać trebao bi krenuti u prvoj polovini 2018. nakon što se završe radovi, na elektrifikaciji i izgradnji perona, Srbljani, Kozarac, Blatna. Prvi radovi na pomenutom trebalo bi krenuti već polovinom narednog mjeseca.

ABC

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login