“Pravda za Davida” 115. put: Davor prozvao OHR: Obezbijedite nam pravo na život!

Građani Banjaluke, okupljeni oko incijative “Pravda za Davida”, večeras su se po 115. put okupili na Trgu Krajine u znak protesta zbog nerazjašnjene pogibije mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, za koga tvrde da je ubijen.

– I tužilaštvo i MUP i sudstvo, i pozicija i opozcija, znaju ko je oteo, silovao i ubio Davida Dragičevića. Znaju, ali neće reći jer su to sotone i ubice, koje su stvorile svoju privatnu državu. A ovdje na Trgu su samo građani koji od prvog dana traže pravdu i istinu – rekao je otac stradalog mladića Davor Dragičević, te prozvao OHR i zemlje potpisnice Dejtnonskog mirovnog sporazuma da “obezbijede u ovoj maloj zemlji ljudima pravo na život”.

Dragičević je ponovo postavio pitanje: “Ko je ujak”.

– David nema ujaka koji se zove Aljoša Borković. To je vaš ujak, zločinci i ubice. Poslije svega nećemo zivjeti zajedno – rekao je Dragičević i dodao da oni nemaju ni kuma ni brata, nego vjeruju samo u novac i moć, te ne mogu razumjeti građane koji traže pravdu.

– Mi vas samo zanimamo kada treba glasati ili platiti račune – kazao je Dragičević i podsjetio da će treći veliki skup “Pravda za Davida” biti održan uoči izbora.

Kao i ranijih dana skup je završen uzvicima “pravda za Davida”, “pravda za svu djecu”, “ostajemo ovdje” i “idemo do kraja”, te sa Davidovom pjesmom “Klinac iz geta”. Pročitana su pisma Davidovih prijatelja, nakon čega su građani palili svijeće na Trgu.

(Blic)

ASHA prodaja vozila Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor