Poznat ključni detalj nesreće: Braco je već ležao na cesti kad je preko njega prešao Cetinski

Ibrahim Kevljanin (62) zvani Braco već je ležao na pločniku rovinjske Puste ulice kad je na njega Mercedesom naletio Tony Cetinski, utvrđeno je navodno uviđajem i obdukcijom.

Neslužbeni nalaz obdukcije objavio je Jutarnji list. Pjevač je lijevim prednjim točkom prešao preko Bracine nadlaktice i pruzrokovao mu podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni.

Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovu Centru “Ivan Vučetić” u ponedjeljak su trebala biti završena neka toksikološka vještačenja i dostavljena tužilaštvu.

Nakon nesreće koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je čak zatražila i provjeru je li u trenutku nesreće Cetinski razgovarao i eventualno pisao SMS poruke odnosno sve relevantne podatke o prometu njegovog mobitela koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi. Provjereni su i svi podaci je li unazad pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i “prometni dosje” vozača. Mercedes kojim je Cetinski pregazio 62-godišnjaka još je u krugu policije.

Ibrahim Kevljanin na kojeg je naletio Cetinski pokopan je 9. novembra na rovinjskom groblju.

Cetinski niti iko iz njegove porodice nije došao na sahranu preminulom Kevljaninu, poznatom pod nadimkom Braco. O dolasku je, kaže, dugo razmišljao.

– Nisam mogao skupiti snage. Ne mogu. Skršen sam. Nisam uopšte u Rovinju niti u Istri i nisam dobro. Ne želim da se ikome desi ovo što se desilo meni, pa čak ni onima koji se usude grozne stvari insinuirati – rekao je Tony za RTL.

Express

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login