Poze koje ženama nisu baš drage

Ima jako puno različitih poza među kojima parovi mogu da pronađu one najbolje za njih. Misionarski položaj je najčešći položaj u seksu, a ženama je posebno omiljen. Istovremeno, mnogo poza je neudobno i žene ih ne preferiraju, iako su vrlo česte među parovima.

69

Ovo je poza koja možda većini muškaraca izgleda vrlo privlačno, ali, čini se da je žene baš i ne preferiraju. Seks bi trebao da bude ugodan i opuštajući, posebno oralni. Ali za ženu koja je gore, to sigurno nije.

Pod tušem

Seks pod tušem može biti nezgodan. Skliska površina, neodgovarajuća temperatura vode, prskanje vode u oči… Kako god bilo, i seks pod tušem se svrstao na listu nepoželjnih kod žena.

Obrnuta “kaubojka”

Žene preferiraju da budu u poziciji da su gore dok muškarac leže na leđima. U ovoj pozi najčešće doživljavaju orgazme. I dok je za muškarce poza “obrnute kaubojke”, itekako primamljiva, ženama baš i nije. Na ovaj način nema dovoljno stimulacije klitorisa i orgazam će češće izostati te ovu pozu izbjegavaju.

Stajanje na nogama

Seks “s nogu” može za žene biti vrlo neudoban i neprivlačan. Žena se mora pridržavati za neku površinu, nerijetko u ovoj pozi ne može da doživi orgazam niti pošteno da se opusti. Ovo je još jedna od poza koju žene žele izbjegavati.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login