Potrebna pomoć dječaku oboljelom od leukemije

Bezbrižno djetinjstvo učenika osmog razreda “Prve sanske škole” u Sanskom Mostu, Muhameda Talića (14), naprasno je prekinuto nakon što je teško obolio od leukemije i trenutno je hospitaliziran na Kliničkom centru “Koševo” u Sarajevu.

Opaka bolest je otkrivena kada su roditelji mališana odveli u ovdašnji Dom zdravlja, nakon što se požalio na jake bolove u stomaku. On je podvrgnut terapijama, a prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je takvo da će biti neophodno da se uradi transplantacija koštane srži. S obzirom na to da zdravstveni kapaciteti u našoj zemlji ne mogu da odgovore ovako zahtjevnoj operaciji, ona bi trebalo da bude obavljena u nekoj od inostranih klinika. Izvjesno je kako će za potrebe operacije, liječenja i boravka u nekoj od inostranih klinika biti neophodno prikupiti značajna novčana sredstva. Roditelji mališana imaju još dvoje maloljetne djece i već godinama su bez stalnog zaposlenja, tako da nemaju sredstava za liječenje sina.

U organizaciji mjesne zajednice Šehovci, gdje živi porodica Talić, pokrenuta je humanitarna akcija s ciljem da se sakupi neophodan novac. Muhamedovi školski drugovi su također organizovali nekoliko aktivnosti, prilikom čega je prikupljena manja svota novca. Muhamed je odličan i primjeran učenik, a sem toga veoma je talentovan nogometaš Podgrmeča iz Sanskog Mosta, te član mlađih selekcija koje su posljednjih nekoliko godina ostvarile niz zapaženih rezultata.

Svi koji žele pomoći liječenje mališana mogu to učiniti uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login