Postavljen brojač budžetskog novca na zgradi Gradske uprave u Bihaću

Na zgradi Gradske uprave u Bihaću postavljen je brojač budžetske potrošnje, gdje se svakodnevno ažuriraju i prikazuju informacije o finansijskom stanju u lokalnoj kasi, dugovanjima i plaćenim obavezama.

Prema riječima gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, na ovaj način se želi omogućiti transparentan uvid i izvještavanje ovdašnje javnosti o finansijskom poslovanju grada. “Ovo je još jedan korak ka postizanju maksimalne transparentnosti i otvorenosti u radu gradskog organa uprave.

Želim da moji sugrađani imaju mogućnost da vide financijska kretanja budžeta, kome se i koje obaveze plaćaju i koliki je dug grada Bihaća.

Samo na ovakav način možemo povećati odgovornost prema trošenju javnih sredstava, odnosno prema njihovom racionalnom trošenju”, istakao je Fazlić. Revizija gradskih finansija, koja je provedena početkom ove godine, pokazala je kako ukupna dugovanja grada Bihaća iznose 50 miliona maraka, čime on spada u najzaduženije lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Fazlić ističe kako je ovakva situacija rezultat nedomaćinskog poslovanja prethodnih gradskih vlasti.

Rezultat takvog poslovanja su ogromna dugovanja, kao i činjenica da su radnici u gradskoj administraciji i javnim ustanovama tek nedavno primili platu za januar, što znači da im kasne tri lična dohotka.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login