Pospremanje kreveta ujutro ključno je za produktivnost na poslu i tokom dana

Penzionisani američki general William McRaven autor je bestsellera “Pospremite krevet: Male stvari mogu promijeniti vaš život… A možda i svijet” u kojoj je otkrio kako je pospremanje kreveta ključno za produktivnost na poslu i tokom dana.
Njegov savjet je veoma jednostavan i krije se u naslovu knjige. Iako je pisao i o tome kako biti uspješan, suprotstaviti se nasilnicima i dati drugima nadu, McRaven tvrdi da je pospremanje kreveta ujutro ključna stvar, jer nas uči da su male stvari u životu veoma važne.

“To je bio moj prvi zadatak svakog jutra. To je bilo veoma važno, jer me naučilo disciplini. Obraćao sam pažnju na detalje i kada mi je dan bio loš, pospremljen krevet bio mi je podsjetnik da sam taj dan uradio nešto dobro i uspješno. Bez obzira na to što je to mali zadatak, to je konstanta na koju mogu računati svaki dan”, rekao je.

Na ideju da napiše knjigu došao je nakon što je njegov govor koji je 2014. godine održao diplomantima Univerziteta u Texasu pregledan više od 25 miliona puta.

“U slučaju da imate loš dan, vratit ćete se u krevet koji je pospremljen. To ste vi napravili i to vas može ohrabriti da sljedeći dan učinite boljim od ovog koji je upravo završio”, rekao je studentima.

Druge lekcije navedene u njegovoj knjizi uključuju važnost timskog rada, pozitivan stav i neodustajanje.

Penzionisani američki general William McRaven imao je impresivnu karijeru. Bio je voditelj specijalnih operacija američke vojske i nadgledao operaciju Neptun Spear tokom koje je ubijen Osama bin Laden.

Klix

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login